De allerleukste vakantie in eigen land

Vorig weekend is voor de eerste regio van Nederland de zomervakantie begonnen. Best gek want de meeste kinderen zitten pas net weer echt op school en moeten nu alweer afscheid nemen van hun klas, de juf en hun klasgenootjes. Zeker voor kinderen in groep 8 was dit een raar schooljaar dat niet de afsluiting heeft gekregen dat ze beloofd was. 

En nu vakantie. Ook die loopt niet voor iedereen zoals ze verwacht hadden. Geen verre reizen en tropische stranden, maar kamperen in eigen land, in een huisje of misschien met de auto naar Frankrijk of iets dergelijks. Er zijn ook gezinnen die hebben besloten dit jaar de vakantie thuis te vieren. 

Gelukkig zijn Nederlanders echte oplossers en gaan we niet bij de pakken neerzitten. Ons land is rijk aan de mooiste natuur- en recreatiegebieden, aan wandel- en fietsroutes, aan speel- en dierentuinen. En omdat de Hollandse zomer niet altijd even betrouwbaar is, kunt u altijd nog een bezoek brengen aan een van de honderden musea in ons land. De meeste kinderen zijn vaak ook flexibeler dan u denkt en kunnen genieten van kleine dingen. Een dagje strand, vliegeren, zwemmen, een waterballonnengevecht in de tuin en een film kijken als het eens slecht weer is. Kortom, er is genoeg te doen.

Uiteraard moeten we bij al onze activiteiten rekening houden met de anderhalve-meterregel, maar dat hoeft de pret niet te drukken. Deze maand zullen we op onze website en Facebookpagina proberen u voldoende inspiratie te bieden om er hoe dan ook een heerlijke en gezonde zomervakantie van te maken.

Professionals die u kunnen helpen