Nieuwe leveranciers voor hulpmiddelen Wmo

Vanaf 1 januari 2021 zijn er twee nieuwe leveranciers voor hulpmiddelen Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Medipoint en Welzorg gaan de komende vier jaar zorgen voor de levering van hulpmiddelen zodat inwoners zo lang mogelijk mobiel kunnen blijven en zelfstandig kunnen wonen. Denk aan rolstoelen, scootmobielen en tilliften.

Eind 2020 loopt het contract met de huidige leverancier Meyra af. Daarom hebbende gemeenten Houten, IJsselstein, Lopik en Nieuwegein een aanbesteding gedaan. Vorige week zijn de nieuwe overeenkomsten ondertekend.  

Huidige klanten Meyra

De nieuwe contracten betekenen dat de gemeenten met ingang van 1 januari 2021 afscheid nemen van Meyra. Inwoners die nu een hulpmiddel gebruiken, krijgen een brief van de gemeente en de nieuwe leverancier die hen gaat ondersteunen. In deze brief staat dat er voor hen voorlopig niets verandert. Ze kunnen gewoon hun scootmobiel, rolstoel of ander hulpmiddel blijven gebruiken totdat die aan vervanging toe is. Het onderhoud en de reparatie van het hulpmiddel nemen Medipoint en Welzorg Nederland vanaf 1 januari a.s. over.

Nieuwe leveranciers

Beide leveranciers komen uit de regio Utrecht: Medipoint zit in Houten en Welzorg in Vianen. Zij hebben veel ervaring en werken voor veel Nederlandse gemeenten.

Voor meer informatie: www.welzorg.nl/houten en https://www.medipoint.nl/home

Heeft u vragen?

Dan kunt u contact opnemen met het Sociaal Loket Houten. Zij zijn op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 bereikbaar via telefoonnummer (030) 63 92 611. Mailen kan ook: info@sociaallokethouten.

Professionals die u kunnen helpen