
Een vraag voor iemand anders?
Een vraag voor iemand anders?
Signalen herkennen, stappen zetten

Heb je zorgen om iemand in jouw omgeving die worstelt met fysieke, emotionele of sociale uitdagingen? Of je nu een zorgprofessional, familielid, naaste of mantelzorger bent, jouw betrokkenheid is waardevol. Wij willen graag dat mensen zelf de regie houden over hun eigen situatie. Daarom raden wij aan om eerst de onderstaande stappen te bekijken om te zien of jouw vraag hiermee opgelost kan worden. Mocht dat niet het geval zijn, neem dan contact op met ons.

Professional uit de zorg
Een goed gesprek is de basis van goede zorg. Neem de tijd om écht te luisteren naar je cliënt. Hoe gaat het met diegene? Wat heeft deze persoon nodig om zich goed te voelen? Verken samen wat mogelijk is in de directe leefomgeving: is er familie of iemand uit de buurt die kan helpen? Zijn er andere vrienden of andere betrokkenen die iets kunnen betekenen? Passen activiteiten in de buurt bij de wensen of behoeften? Gebruik ook onze themapagina’s onder ‘Wat houdt je bezig?’ voor handige informatie en extra ondersteuning.
Wijs je cliënt op onze website, zodat diegene informatie kan vinden of zelf contact op kan nemen. Of help daarbij als professional in de zorg, natuurlijk alleen mét toestemming.
Voor jou als zorgprofessional: op onze website vind je themapagina’s met praktische handvatten die je ondersteunen in jouw rol.
Zo zorgen we samen voor een sterker leven, waarin jouw cliënt zelf de regie behoudt.
Familie en naasten
Maak je je zorgen over een naaste? Ga het gesprek aan en vraag hoe het écht gaat. Samen kunnen jullie kijken welke ondersteuning mogelijk is in de directe omgeving. Misschien kunnen familieleden, vrienden of buren iets betekenen.
Heb je behoefte aan concrete handvatten? Op onze themapagina’s vind je waardevolle informatie over signalen en uitdagingen op fysiek, sociaal en emotioneel vlak. Je leert hoe je deze herkent en wat je kunt doen om te helpen.
Zo zorgen we samen voor een sterker leven, waarin jouw naaste zelf de regie behoudt.
Zorgen of échte twijfel?
- Als er levensgevaar dreigt, belt u direct 112.
- Bij spoedgevallen neemt u contact op met Veilig Thuis.
- Bij verward gedrag kunt u het Meldpunt Advies en Bezorgd van de GGD inschakelen.
Wat doen wij?
We staan klaar om te helpen bij zorgen of twijfels. Heb je al op onze themapagina’s onder ‘Wat houdt je bezig?’ gekeken? Daar vind je veel waardevolle informatie.
Is dat niet genoeg? Dan bieden wij jou een luisterend oor. We denken graag met je mee over de volgende stappen. Het is belangrijk om te weten dat wij werken op basis van vrijwilligheid en alleen helpen met toestemming van de inwoner. Zodra we toestemming hebben onderzoeken we samen de situatie en zoeken we naar een op maat oplossing. We kijken breed naar alle aspecten die invloed hebben op iemand situatie, zodat de juiste hulp op het juiste moment wordt geboden.