Jonge mantelzorgers

Heb jij een vader, moeder, broer of zus die chronisch ziek is of gehandicapt? Bijvoorbeeld een broertje met ADHD, een zus met een lichamelijke handicap, een vader met autisme, een moeder met psychische problemen? Als je als jongere in een dergelijke situatie zit, ben je een jonge mantelzorger.

Als jonge mantelzorger maak je je weleens zorgen over een een familielid, of moet je wel eens voor een familielid zorgen. Dan kan er toe leiden dat je je wat somber voelt. Je moet je misschien aanpassen binnen je gezin omdat één van je familieleden psychische problemen heeft. Het kan ook zo zijn dat je thuis meer mee moet helpen dan leeftijdsgenoten en daardoor minder tijd hebt voor vrienden, hobby's of voor je huiswerk. Het kan ervoor zorgen dat je je alleen voelt, onzeker, boos of dat je je niet altijd goed kunt concentreren. Het kan dan fijn zijn om af en toe wat hulp of steun te krijgen. Of het kan gewoon fijn zijn om eens andere jongeren te ontmoeten die in een soortgelijke situatie zitten als jij.

Als je je hier in herkent, kun je bellen naar het Sociaal Team Houten. Wij kunnen dan samen met jou kijken waar je het meeste bij geholpen bent.

Daarnaast doet het jongerenwerk van 'Van Houten&co’ veel voor jonge mantelzorgers (tussen 10 en 23 jaar). Zij organiseren speciale activiteiten om even helemaal te ontspannen, samen met leeftijdsgenoten. Het jongerenwerk van 'Van Houten&co' doet nog veel meer dan alleen het organiseren van deze activiteiten. Neem daarvoor eens een kijkje op de website van 'Van Houten&co.

 

Professionals die u kunnen helpen