November-blues

Het is alweer November. Wist je dat het woord November afstamt van het Latijnse woord 'novem' dat 'negen' betekent. Dat komt doordat volgens de originele Romeinse kalender November de 9e maand was. November is voor veel mensen een beetje een troosteloze maand met veel regen en kou en maar zonder de gezelligheid van December. We zitten veel binnen, komen te weinig in bewegingen en eten niet altijd even gezond. 

Juist in deze maanden is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Zorg voor een gezonde dagelijkse routine waarin daarnaast genoeg ruimte is om zowel actief leuke dingen te doen en anderzijds ook ruimte is om af en toe lekker te niksen op de bank. En je weet: gedeelde smart is halve smart. Ken jij iemand die een beetje in hetzelfde schuitje zit. Ga samen koffie drinken; lekker mopperen over het weer en daarna samen naar de bioscoop of bij goed weer het bos in voor een stevige wandeling. 

Heb jij af en toe ook een beetje last van de November Blues? Hou dan onze website en Facebookpagina goed in de gaten. Deze maand zullen we diverse onderwerpen de revue laten passeren die je leven leuker, gezonder of makkelijker maken.

Professionals die u kunnen helpen