Samenwerkingspartners WMO

Hieronder vindt u een aantal van onze samenwerkingspartners. Neemt u ook eens een kijkje op de pagina Vrijwilligers en Activiteiten.

Medische Centra
Meer informatie over de samenwerking van het Sociaal Team met de huisartsen en praktijkondersteuners, vindt u op de pagina Huisartsen.

Mobiel Geriatrisch Team
Als een patiënt lichamelijk en/of geestelijk achteruit gaat, bijvoorbeeld bij dementie, na een beroerte of bij chronische of ouderdomsziekten, dan is geleidelijk aan steeds meer ondersteuning nodig. Voor die extra ondersteuning kunt u terecht bij het Mobiel Geriatrisch Team (MGT) van het Zorgspectrum. Het MGT levert ondersteuning aan thuiswonende ouderen en hun mantelzorgers en adviseert indien nodig over behandeling. Het MGT heeft regelmatig contact met het Sociaal Team Houten. Bijvoorbeeld als het gaat om het aanvragen van voorzieningen.
Kijk voor meer informatie over het MGT op de website van het ZorgSpectrum.

Gebiedsgerichte GGZ
Lister en Altrecht (specialistische GGZ)  werken samen in het gebiedsteam GGZ (geestelijk gezondheidszorg). Het gebiedsteam biedt inwoners met een ernstige psychische aandoening behandeling en begeleiding dichtbij huis, in de wijk. Daarbij werkt het team nauw samen met huisartsen, het Sociaal Team en andere (zorg)partijen. Het Gebiedsteam GGZ biedt begeleiding en behandeling aan volwassenen met een ernstige psychiatrische aandoening. Daarnaast richt het Gebiedsteam GGZ zich op cliënten die niet uit eigen beweging in zorg komen maar die zorg wel behoeven. Meer informatie hierover vindt u op de website van Lister en de website van Altrecht.

 

Professionals die u kunnen helpen