Steunpunt mantelzorg

Care

Steunpunt Mantelzorg Houten is een centraal aanspreekpunt voor iedereen uit de gemeente Houten die zorgt voor een (hulpbehoevende) ander. Het maakt niet uit voor wie u zorgt en of u nu 2 uur in de week of 18 uur per dag aan het zorgen bent. U bent van harte welkom bij Steunpunt Mantelzorg, onderdeel van 'Van Houten&Co'.

Het is vanzelfsprekend te zorgen voor ouders, partner, kind, familielid of vriend. Wanneer de persoon voor wie gezorgd wordt een chronische ziekte heeft, (verstandelijk) beperkt is of op een andere manier hulpbehoevend is spreken we van mantelzorg. Mantelzorg kan variëren van boodschappen doen, vervoer, een gesprek of huishoudelijke hulp tot 24 uur per dag intensieve zorg verlenen.

In Houten zorgen meer dan elfduizend mensen langdurig en onbetaald voor een partner, ouder, kind, familielid, kennis of één van de buren. Als mantelzorger kunt u bij het Steunpunt Mantelzorg terecht voor informatie en advies, maar ook als u behoefte heeft aan een luisterend oor.

Kijk op de website van Steunpunt Mantelzorg voor meer informatie of neem contact op met Marinda Rodas, coördinator van Steunpunt Mantelzorg Houten via 030-7001500.

Professionals die u kunnen helpen