Samenwerkingspartners

Holding hands

Consultatiebureau (GGD)

De GGD regio Utrecht voert de jeugdgezondheidszorg uit voor de gemeente Houten van kinderen van 0 tot 18 jaar. Hieronder valt ook het consultatiebureau. Bij het consultatiebureau kunt u terecht voor medische basiszorg en preventie van kinderen van 0 tot 18 jaar. Het consultatiebureau zorgt onder meer voor het vaccineren van baby's en peuters/kleuters en doet de algemene controle van bijvoorbeeld ogen (scheelzien), groei (lengte en gewicht) en ontwikkeling (kruipen, zitten, staan en lopen).

Ook kunt u bij hen terecht met vragen hierover via 030-6086086. Bekijk op de website van de GGD de contactmomenten voor uw kind.

Onderwijs

Meer informatie over de samenwerking van het Sociaal Team met het onderwijs, vindt u op de pagina Onderwijs.

Jongerenwerk

Het Sociaal Team Houten werkt regelmatig samen met het jongerenwerk van ′van Houten&co′. Zij zetten zich in voor alle jongeren in Houten. Het jongerenwerk werkt met jongeren in de leeftijd van 10-23 jaar en legt contact met jongeren op straat, op school of in het jongerencentrum Enter. De jongerenwerkers stimuleren en activeren jongeren bij het organiseren van activiteiten en spelen een ondersteunende en begeleidende rol richting de jongeren.

Voor tieners in de leeftijd van 10 tot 14 jaar worden in elke wijk activiteiten georganiseerd. Daarnaast zijn er door het hele jaar heen veel gezamenlijke activiteiten. Voor jongeren van 15-23 jaar is er het stedelijk jongerenwerk. Jongeren kunnen, evenals de tieners, terecht in Enter om je talenten te ontwikkelen. Jongerencentrum Enter is de thuisbasis van het jongerenwerk van ‘van Houten&co’.

Het ambulant jongerenwerk van ′van Houten&co′ legt contact met jongeren die in hun vrije tijd graag met vrienden in Houten op straat ‘hangen’. Het jongerenwerk brengt jongeren en buurtbewoners graag samen en probeert dan gezamenlijk te zoeken naar een zo goed mogelijke oplossing voor zowel de jongeren als de bewoners.

Kijk voor meer informatie op de website van Van Houten en Co.

Medische Centra

Meer informatie over de samenwerking van het Sociaal Team met de huisartsen en praktijkondersteuners, vindt u op de pagina Huisartsen.

Professionals die u kunnen helpen